Verborgen Legende De Musical is een nieuwe Nederlandstalige musical gepresenteerd door Stichting Idylle. Verborgen Legende gaat op 6 juli 2006 in première in het Veenkloosterbos nabij landgoed Fogelsanghstate in Veenklooster.  

Verborgen Legende speelt zich af in het Azteekse Rijk, in 1519. De grote Zieners van Keizer Montezuma hebben de ondergang van het Rijk voorspeld. Opperpriester Tolteki is belust op wraak op de Keizer, en maakt van de angst gebruik het volk tegen de Keizer op te jagen. Als dan ook nog eens de Spanjaarden landen en al plunderend optrekken naar de hoofdstad, wordt het leiderschap van de Keizer zowel van binnen- als buitenaf danig op de proef gesteld. Alleen een oude verborgen gebleven legendarische kracht, het Hart van de Azteken, kan de Keizer redden van het verlies van zijn troon… en zijn Rijk. Nina, de dappere dochter van de Keizer, gaat met haar lijfwacht op zoek naar die kracht en komt terecht in een spannende race tegen de klok, de opperpriester en de Spanjaarden.

45 acteurs, zangers/musici en dansers gaan samenwerken om het openluchtspektakel Verborgen Legende op 6 juli in première te laten gaan. Op deze website kunt u terecht voor informatie over dit unieke project.